Kürtaj

Kürtaj günümüzde gebelik sonlandırma anlamına geliyor , eskiden rahim içi küretle kazınarak çocuk aldırılırdı , bu dönemden kalan bir deyim olan kürtaj artık günümüzde vakum kürtaj denilen teknikle yapılıyor , yani rahim içine herhangi bir müdahalede bulunulmadan negatif basınçla genelik sonlandırılıyor , kürtaj hakkında hergün birçok soru bize ulaşıyor , 2019 yılı 4 mayıs itibarıyle kürtaj fiyatları kaç paradır , vakum kürtaj nasıl yapılır , kürtaj sonrası cinsel ilişki için kaç gün beklemek gerekir , kürtaj yasasına göre en geç kaç haftaya kadar bebek aldırabiliriz , kızlık zarı dikimi fiyatı nedir ? diye binlerce soru geliyor . Ama en fazlada kürtaj ücretleri merak ediliyor , yaşam şartları dolayısı ile sanıyorum insanlar öncelikle maliyetler üzerine odaklanıyorlar ve haklılarda , birçok yerde aynı hizmet farklı fiyatlarda sunulabiliyor , lüks semtlerde kürtaj merkezi muayenehane işleten ... sanıyorum işyeri kiralarınıda ekledikleri için çocuk aldırma ücretlerini olması gereken rakamları ... çıkartarak söylüyorlar, en uygun fiyata en kaliteli jinekolojik hizmete nasıl ulaşabileceğinizi bilmekte zorluk çekebilirsiniz , bence en garantisi google'a " en iyi kürtaj doktoru " yazın ilk sayfada çıkanları inceleyin , en adil listeleme yine google'da olacaktır . İstenmeyen gebelikler insanın başına en olmayacak zamanda gelir bunu hepimiz biliyoruz , genelde henüz evli değilken yaşadığınız cinsel ilişkilerden gebelik ortaya çıkma olasılığı nedense daha fazladır , hatta gerçek bir birleşme olmadan yani penis vajinaya girmeden bacak arasına denk gelen boşalmalardan sonra bile birçok genç bayan gebe kalıyor , en ilginci ise kızlık zarı bozulmadan gebe kalanlar sanıyorum. Ultrasonda gebelik kesesini gördüklerinde şok geçiriyorlar , ama herkesin başına gelyor merak etmeyin , dünya üzerinde her gün binlerce kadın kürtaj oluyor , herhalde tüm gebelikler doğumla sonuçlansaydı dünya nüfüsü her yıl ikiye katlanırdı. Kürtaj ve kızlık zarı dikimi hakkında merak ettiklerinizi bizi telefonla arayarak sorabilirsiniz , gece gündüz veya cumartesi pazar farketmez istediğiniz zaman arayabilirsiniz , zaten biliyorum halletmeden uyku bile uyumanız zor olur . 

Kürtaj fiyatları

2019 yılı bahar aylarında yani mayıs ayı ortalarında İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde kürtaj fiyatları sıklıkla hamilelik haftası dikkate alınarak söyleniyor , mesela 4 haftalık bir hamilelik varsa ... tl toplam ücretle bebek aldırabilirsiniz , yada 5 haftalıksa ... tl , 6 haftalıksa ... tl olarak yukarı doğru çıkıyor , ama 10 haftadan sonra çocuk aldırma ihtimaliniz yok onuda bildirelim , 2019 kürtaj yasasına göre en geç 10 haftaya kadar kürtaj olabilirsiniz .
Kürtaj öncesi her bayana yapılan jinekolojik muayene ve ultrason muayenesi için İstanbul'daki kürtaj merkezi özel muayenehanelerde genellikle ek bir ücret istenmez .

Kürtajda anestezi çeşidi

En güvenli ve garantili bebek aldırma metodu olan vakum kürtaj klasik olarak lokal anestezi ile yapılır , bunun sebebi ise vakum kürtajda kazıma yapılmadığı için zaten acı ve ağrının pek fazla söz konusu olmamasıdır. Lokal anestezi kürtajda ücretsiz olarak sunuşlan bir ek hizmettir , sadece işlem yapılacak olan rahim girişi uyuşturulur , yani bilinciniz açıktır . Ama ben illaki uyutularak kürtaj olmak istiyorum derseniz yani genel anesteziyi tercih ederseniz İstanbul ve Ankara'da birçok kürtaj merkezi muayenehanede sizden ek olarak ... tl ile ... tl arası ek bir ücret isteyeceklerdir , benim tavsiyem lokal anestezi ile kürtaj olmanız yönündedir.

Kürtaj nasıl yapılır ?

Eski yıllarda kazıma şeklinde yapılan kürtaj metodları artık günümüzde rafa kaldırılmış ve şu anda dünyadaki en son kürtaj teknolojisi olan vakum kürtaj metodu istenmeyen gebelikleri sonlandırmada nerdeyse tek metod olarak kullanılmaktadır , son derece güvenlidir ve hasta işlem esnasında acı çekmez , çok kısa sürer , kürtaj sonrası hasta masadan kakarak yürüyerek günlük yaşantısına kaldığı yerden devam eder. Kürtaj sonrası kanama veya ağrı şikayeti pek olmaz , adet kanı kadar bile kan gelmez .
Metoda gelirsek , jinekolojik muayene ve ultrasondna sonra rahim girişi lokal anestezikle uyuşturulur , hegar bujisiyle collum dilatasyonu yapılır ve karmen kanülü colluma yerleştirilir , vakum aparatıda karmen kanülünün dış ucuna takılır , negatif basınç oluşturulduğunda ise gebelik kesesi komple dışarı malınmış olur ve kürtaj birkaç dakikada tamamlanır , işlemden sonra hastaya tekrar ultrason yapılır ve hamilelik kesesinin tam olarak alındığından emin olunur , rahim içinde parça kalmaması gerekir. Kürtaj sonrası hasta masadan kakarak yürüyüp günlük yaşantısına devam eder.

Kürtaj sonrası ilk 10 gün

Çocuk aldırdıktan sonra 10 gün cinsel ilişkiye giremezsiniz , yine 10 gün banyonuzu ayakta duş şeklinde yapabilirsiniz , küvete oturmak yok . Kürtaj sonrası ağrı ve kanama şikayetiniz pek olmayacaktır. Bebek aldırdıktan sonra tekrar adet görmeye 40 gün sonra başlayacaksınız , kürtaj sonrası hamilelik zor olabilir mi ? merak etmeyin ne zaman isterseniz yine gebe kalabilirsiniz , vakum kürtaj üreme kabiliyetinizi azaltmaz.

Kızlık zarı dikimi 

2019 yılı Mayısında ve geçen birkaç yılda özellikel flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi çok popüler oldu , artık telefonlar çalında kürtaj fiyatlarından daha fazla kızlık zarı dikimi fiyatı soran aramalar oluyor. Şu anda sadece ülkemizde değil ABD dahil tüm dünyada yaygın olarak talep gören ve uygulanmakta olan en garantili ve sonuça yönelik bekaret diktirme metodu flep yöntemidir. 25 dakikalık lokal anestezi altında acı ve ağrı hissedilmeyen müdahalede vajina duvarından serbestleştirilen ince bir mukoza tabakası kızlık zarı halkasına dikilir , işlemden sonra hasta masadan kakarak yürüyüp günlik yaşantısına dönebilir. Kızlık zarınızın dikilmiş olduğu kesinlikle anlaşılmaz.

Kızlık zarı dikimi fiyatı

İstanbul ve Ankara'da flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı 2019 yılı Mayıs verilerine göre .... tl den başlayıp duruma göre .... liaraya kadar çıkabilimektedir , dahada pahalı ücret isteyenlere itibar etmeyin , bu işte en önemli done jinekoloğun kızlık dıkim tecrübesidir , siz yine en iyisi google'a " kızlık zarı diken en iyi doktor " diye yazın listenin üstlerinde çıkan jinekologları değerlendirin , bu arada ... üst sıralarda göreceksiniz :)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj

Kızlık zarı bozulmadan kürtaj

Kürtaj fiyatı forum