Kürtaj nasıl yapılır ?

2019 yılına birkaç ay kala İstanbul Bakırköy'deki muayenehanemizi herzaman olduğu gibi yine günlük yüzlerle ölçülecek genç bayan arıyor ve gerek kürtaj , gerek kızlık zarı dikimi konularında etraflıca bilgi alıyorlar, özellikle vakum kürtaj nasıl yapılır konusundaki sualler ve 2019 İstanbul kürtaj fiyatları kızlık zarı diktirmeyle alakalı bilgilerden sonra en sık soruluyor diyebilirim. Planda olmayan sürpriz gebelikler sıklıkla henüz evli olmayan, nışanlı, sözlü gibi ilişki seviyelerinde ortaya çıkıyor, bize gelen kürtaj vakalarının %90'ı bu şekilde bekar bayanlardan oluşuyor, dolayısı ile gebelik tecrübesi ilk olduğu için kurtajın nasıl yapıldığı aşırı merak ediliyor, ama yazıya başlarken yüreğinize su serpeyim, tüm dünyada en güncel olan vakumlu kürtaj tekniği kullanıyoruz ve 10 dakikalık işlem acısız, ağrısız ve nerede ise kansız tamamlanıyor diyebilirim, tüm detayları okumaya devam ederek zaten bulacaksınız.

Bu makalemizde kürtajın nasıl yapıldığını tüm ayrıntıları ile anlatmanın yanında , 2019 İstanbul kürtaj fiyatlarının ne kadar olduğu, kürtaj hakkında tanımsal bilgiler, kürtaj sonrası hamilelik detayları, kürtajdan sonra kanama olup olmayacağı , ülkemizde kürtajın yasak olup olmadığı kürtaj yasası hakkında başka incelikler, kızlık zarı bozulmadan hamile kalmanın mümkün olup olmayacağı, İstanbul Bakırköy'de güncel kızlık zarı dikimi fiyatları, vajina daraltma ücretleri ve labioplasti ameliyatı ücretleri hakkında bilgilerde veriyoruz.

Gerek kürtaj metodları, gerekse bekaret diktirme konularında aklınızda yer eden her türlü sorunuzu bizi telefonla arayarak yöneltebilirsiniz, ama ben telefonla konuşacak ortamda değilim diyorsanız WhatsApp üzerindende yazarak bağlantı kurabilirsiniz, mesajlarınıza biraz geç cevap yazıyorsam lütfen suratınızı asmayın, hasta yoğunluğu fazla olduğu içindir, ama herkese mutlaka dönüş yapıyorum.

İstanbul Bakırköy'deki muayenehanemiz Atatürk havalimanına 10 dakikalık uzaklıktadır, dolayısı ile yurtdışından veya uzak şehirlerden uçakla gelip, yarım saat içinde işleminizi yaptırıp aynı gün uçakla geri dönebilirsiniz, birçok hastamız o şekilde yapıyor.




Kürtaj

Çocuk aldırma konusunda herkesin farklı fikirleri olabilir, bir kuşak öncesine sorsanız herhalde size korkunç bir hikaye gibi anlatacaklardır, zira yaklaşık 25 sene önce vakumlu kürtaj henüz yokken İstanbul Bakırköy'de kazıma ile bebek aldırılırdı ve rahim içi tamamen kazındığı için ağrılı ve kanamalı bir deneyimdi, ama günümüzde rahim içine dokunmadan vakumla yani negatif basınçla alınabiliyor, artık kürtaj nedir dendiğinde birçok kişinin aklına vakumlu kürtaj geliyor. Kürtaj kelimesi kazıma anlamına gelsede sizi korkutmasın , artık yalın anlamını aşmış durumdadır.

Vakum kürtaj nasıl yapılır ?

2016 yılı güncel zamanda global olarak en modern gebelik sonlandırma metodunun teknik tarafını , yani vakum kürtaj nasıl yapılır diye aklınıza takılan durumları bu paragrafa sığdırdım; günümüzde gebelik sonlandırma konusunda tek çözüm olan çocuk aldırma yöntemi vakumlu kürtajdır, aynı zamanda bu konuda izlenecek yollar arasında en güvenli ve risksiz olanda odur, vakumlu metodun nasıl yapıldığını adım adım işlemek gerekirse :
1- Ultrason ve hamilelik hafta tayini,
2- Rahim girişinin uyuşturulması ve ağrısız kürtaj hazırlığı,
3- Collum uteri dilatasyonu,
4- Karmen kanülünün canalis collum uteriye yerleşimi,
5- Vakum aparatının karmene takılması,
6- Negatif basınç verilerek hamilelik, mahsulünün sıvı halde dışarı alınması,
7- Kürtaj sonrası ultrason yapılarak rahim içinde parça kalmadığı konusunda emin olmak.

Kürtaj fiyatları

Şunun şurasında 2019 yılına birkaç ay kalmışken , dolar ve eurodaki son artışlarında göz önünde bulundurarak Bakırköy İstanbul'da kürtaj fiyatları ne kadardır diye sorarsanız , döviz fiyatlarının artmasından etkilenmediğini söyleyebilirim, serbest çalışan biz kadın doğumcular arasında artık gelenek haline gelmiş olan hamilelik haftasına göre hesaplanan kürtaj fiyatları halen geçerlidir, son adet tarihinizden itibaren aradaki günleri sayıp haftaya çevirdiğinizde adet gecikmesi ile yaklaşık 4 haftalık bir erken gebelik söz konusu olacaktır ve en ucuz kürtaj ücretleride yine 4-5 haftalık iken söz konusudur. Ama gebelik haftası arttıkça bebek aldırma fiyatıda artar. Bu konuda yasal kürtaj sınırı 10 haftadır.

Kürtaj sonrası hamilelik

Çocuk aldırmanın doğurganlığı azaltabileceği tabusu eski zamanlardaki kazıma kürtaj döneminden kalmadır, o zamanlarda vakum ve ultrason olmadığı için kürtaj rahim içi çepeçevre kazınarak gerçekleştirilirdi, ama merak etmeyin artık günümüzde rahim içi endometrium dokusuna hiç müdahale etmeden sadece negatif basın uygulayarak yani vakumla kürtaj yapabiliyoruz, o yüzden kürtaj sonrası hamilelik sizin için problem olmayacaktır, kürtajdan sonra ne zaman isterseniz yeniden gebe kalabilirsiniz, üreme kabiliyetiniz azalmaz.

Kürtaj sonrası kanama

Kürtajdan sonra neler yaşanacağı, iş güç aksaması olup olmayacağı , istirahat gerekip gerekmeyeceği hep sual edilir, ayrıca kürtaj sonrası kanama olup olmayacağıda her zaman sorulur. Hemen açıklayalım ; vakum ile kürtaj yönteminde uterus iç dokusu olan endometrium kazınmadan sadece gebelik kesesi alınır, dolayısı ile eski moda kürtajdan sonra görülen kanamalar vakum sonrası pek rastlanmaz, belki abartılı bir adet kanaması şeklinde gelebilir.

Kürtaj yasak mı ?

Kürtaj yasası hakkında hergün birçok hastamız arıyor ve kürtaj yasak mı hocam diyor, kürtajla alakalı kanunlarda uzun zamandır herhengi bir düzenleme yürürlüğe girmedi, yada bir kürtaj yasa taslağı hazırlanmadı, ülkemizde 2019 yılına yaklaşırken halen kürtaj yasak değil, ama sadece 10 hafta içinde yaptırmak şartı ile serbest. 10 haftadan daha büyük bir hamilelik söz konusu ise bu durumda kürtaj yasağı vardır. Reşit olmayan bayanlarda anne veya babadan izin gerekiyor, evli bayanlardada eş rızası şartı var.

Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı ?

Kızlık zarı vajina girişinde fiziki bir engel olsa bile kimyasal sıvı geçişine yani spermin vajina içine seyahat etmesine engel değildir, bu yüzden penis vajina hiç girmese bile, spermlerin büyük dudakların üstüne ejekule edilmesi hallerinde gebelik gerçekleşebilir. Bu konuda hergün İstanbul Bakırköy'deki muayenehanemizi arayanlar arasında kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı diye soran hastalarımıza cevabınız evet olacaktır.

Kızlık zarı bozulmadan kürtaj yapılır mı ?

Bekaretin bozulmadan hamile kalmanın mümkün olabileceğini yukarıda gördük, bundan bir sonraki adımda kızlık zarını bozmadan kürtaj yapılır mı sorusu olacaktır, eğer esnek kızlık zarı veya yarım ay şeklinde kızlık zarınız varsa çocuk aldırma konusunda kızlık zarını hiç bozmadan kürtaj yapmak mümkün oluyor, ama diğer kızlık zarı çeşitlerinde bu mümkün değildir, ama üzülmeyin, kapalı kızlık zarılarındada kürtaj öncesi düzgün bir kesik açıp ordan kürtajı gerçekleştirmek ve kürtaj sonrası aynı seansta yeniden kızlık zarı dikimi ile himeni eski haline getirmek mümkündür. Bu durumda birçok hastamız olmuştur.

Kızlık zarı dikimi fiyatı

Avrupa yakası İstanbul Bakırköy'de 2019 yılına birkaç ay kalmışken ve son döviz artışlarından sonra kızlık zarı dikimi fiyatı ne kadardır, maliyetlerde artış oldumu diye çok soran oluyor, ama merak etmeyin hymenoplasty ücretleri dolara endeksli değildir, dolayısı ile yılbaşındaki zar diktirme fiyatları halen geçerlidir, kızlık zarı diktirme ücretlerimizi liste halinde almak için telefonla arayabilirsiniz, yada WhatsApp üzerinden yazabilirsiniz. Genel olarak en ucuz kızlık zarı dikim fiyatı geçici kızlık zarı dikiminindir, ama en fazla talep gören flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi , çift kat flep yöntemi, vajina daraltmalı kalıcı zar dikimi , labioplastili kalıcı kızlık zarı dikimi gibi üst düzey ameliyat ücretleri kademeli olarak yükselen yapıya sahiptir.


Vajina daraltma fiyatları

Yoğun cinsel ilişki içeren aktif seksuel hayat ve normal vajinal doğum yapmış olmak, yaşın hafiften ilerlemesi gibi durumlarda vajina genişlemesi çok sık ortaya çıkar , bazende yapısaldır , özel bir sebebi yokken vajina geniştir. Ön koşulların ne olduğu önemli değildir, her durumda cerrahi vajinoplasti ameliyatı ile vajina daraltılabilir ve hiç cinsel ilişkiye girilmemiş ölçülerde dar bir vajina elde edilebilir. İstanbul Bakırköy'deki muayenehanemizde vajina daraltma ameliyatlarını cerrahi olarak yapmaktayız, lazerle vajina daraltma yöntemini kullanmamaktayız, bunun sebebi ise lazer probu ile ısı verilerek yakılan vajina dokusunda yanık izi ( nedbe dokusu ) kalması, vajinanın kadifemsi özelliğinin kaybolması ve 6 ay sonra yeniden vajina genişlemesi ortaya çıkmasıdır. 2019 yılı için İstanbul'da vajina daraltma ameliyatı fiyatlarının ne kadar olduğunu öğrenmek için fiyat listemizi isteyiniz.

Labioplasti ameliyatı fiyatları

Kadın genital organlarının dış kapısında bulunan küçük dudakların sarkarak büyük dudakların arasından aşağı doğru çıkması gibi istenmeyen şekil bozukluklarında labioplasti ameliyatı denilen küçük dudakların ufaltılması işlemi yapılır, böylece küçük dudaklar yani labia minoralar büyük dudakların içinde kalacağı için estetik bir görünüm elde edilir. 2016 yılı için İstanbul Bakırköy'de labioplasti ameliyatı fiyatları ortalama olarak ....tl civarıdır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj

Kızlık zarı bozulmadan kürtaj

Kürtaj fiyatı forum