Kürtaj Yasak mı ?

Kürtaj yasak mı , değil mi ? , kürtaj yasaklandı mı ? , kürtaj yasasına göre kaç haftaya kada çocuk aldırılabilir , kürtaj kanunu kaç yaştan sonra kürtaj olmanıza izin verir , evli bayanların kürtaj olmasında eş onayı gerekir mi ?, bekar bayanlar kürtaj olmak için gebe kaldıkları kişilerden izin almaları şartmıdır ? , imam nikahlı yaşayanlar kürtaj olmak için kocalarına soracaklar mı ? eşleri yanlarında olmayan resmi nikahlılar kürtaj olmak için nasil bir belge düzenleyecekler , kürtaj fiyatları haftaya göre kaç paradır ? , kızlık zarı dikimi fiyatı nekadardır ? gibi birçok sorular aklınıza gelmiştir sanıyorum. Öncelikle kürtaj olup olamayacağınızı araştırıp daha sonrada kürtaj ücretlerini araştırırsınız , en sonda sanıyorum acaba hangi jinekoloğa kürtaj olsam sorusu kafanızı kurcalar. Ana kızına taht kurmuş baht kuramamış diye neden bana oluyor bunlar hayıflanmalarına girmenize gerek yok , hergün dünyada binlerce kadın kürtaj oluyor. Sanırım ülkemizde sadece kürtaj olanlardan bir siyasi parti kursaydık ziddim sene iktidardan inmezdi. O yüzden merak etmeyin gerçekten bebek aldıma konusunda karar kesin ise vakum kürtajla 10 dakikada halledilebiliyor , ağrı ve acıda çekmiyorsunuz hem. Konumuzu detaylandırmadan önce kürtaj fiyatları ve kürtaj yasası konularında bizi istediğiniz zaman arayabilirsiniz.

Kürtaj yasak mı , değil mi ?


Kürtajın yasak olup olmadığı sürekli sorulur , siyasilerin kendi görüşlerini açıklamaları insanların kafalarını karıştırıyor olmalı , ama sonuç olarak kanunlar ne diyorsa yaşamda onlar uygulanır. 2014 kürtaj yasasına göre kürtaj serbesttir , 10 haftayı geçmeyen gebelikleri anne adayının isteği üzerine kürtajla sonlandırılabilir. Bir bayanın kendi başına kürtaj kararı verip , kürtak olabilmesi için 19 yaşından gün alması ve bekar olması gerekir. Evli bayanlar kocalarından izin almak durumundadırlar.

Kürtaj fiyatları


İstanbul'da 2014 Eylül başında kürtaj fiyatları yaklaşık ... tl den başlar ve gebelik haftasına göre çeşitli artışlar gösterir. İsterseniz örneklerle açıklayalım , 4 haftalık bir gebelik varsa İstanbul'da yaklaşık ... tl olan kürtaj ücretiniz , 5 haftalık gebelikte ... tl , 6 haftalıkta ... tl seviyelerine çıkar. İstanbul'da kürtaj yapılan yerlerde genellikle kürtaj öncesi yapılan muayene için ayrıca ücret alınmaz, ama siz yinede telefonla randevu alırken sorun ne olar ne olmaz , evdeki hesap çarşıya uymayabilir.

Kürtaj yasası 2019 


2019 kürtaj yasası aslında 2013 yılında düzenlenip 2020 yılında ise güncellenmiştir. Kürtaj kanunu 2014 e göre en geç 10 haftaya kadar kürtaj yapılabilmektedir , daha ileri vakalar için kürtaj yasaklanmıştır. Ayrıca 18 yaşından henüz gün almamış bayanların kürtaj olabilmeleri için anne veya babalarında " kızımın kürtaj olmasına iizn veriyorum " şeklinde bir imzalı kağıt getirmeleri gerekiyor , yine evli bayanların aynı şekilde kocalarından eş onayı için " eşimin kürtaj olması izin veriyorum " şeklinde bir imzalı belge getirmeleri şart koşulmuştur.

Kürtaj sonrası


Kürtajdan sonra bazı hususlara dikkat etmekte fayda var , mesela kürtaj sonrası 10 gün kadar denize havuza veya göle nehre girmeyin , yine ilk 10 gün cinsel ilişkiye girmeyin. Bunların dışında kürtaj sonrası ilk adetiniz yaklaşık 40 gün sonra başlayacaktır , merak etmeyin. Kürtaj sonrası ağrı ve kanama vakum kürtajda pek olmaz , ama az bir ağrınız olursa klasik bir ağrı kesici işe yarayacaktır. 

Kürtaj sonrası hamilelik


Özellikle İstanbul'da ilk defa kürtaj olanlar acaba birdaha gebe kalabilirmiyim , tekrar çocuğum olacakmı gibi endişelere kapılabiliyorlar , ama bu endişelerin orijini nerdeyse yarım asır geçmişe dayanıyor , eskiden vakum kürtaj yokken kazıma metodu ile çocuk alınıyordu ve rahim içi kabak dolması gibi oyuluyordu , ama o günler geride kaldı artık vakum kürtajda rahim içine herhangi bir tıbbi cihaz sokmadan negatif basınçla bebek alınıyor , yani üreme fizyolojisi zarar görmüyor.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj

Kızlık zarı bozulmadan kürtaj

Kürtaj fiyatı forum