Çocuk Aldırma Ücreti

16 Mart 2019'te İstanbul'da ... TL'den başlayan 2019 kürtaj fiyatları hakkındaki yazımda çocuk aldırma ücretleri hakkında bilgi vermenin yanı sıra kürtaj nasıl yapılır ? , vakumlu kürtaj metodu , kürtaj sonrası hamilelik ve cinsel ilişki durumları , kızlık zarı dikimi , bekaret dikim ücreti gibi konularada temas edeceğiz .

Kürtaj Fiyatları 2019

Avrupa Yakasında çocuk aldırma ücreti genellikle hamilelik düzeyinize göre ayarlanıyor , kaç haftadır hamileyseniz o süreye bağımlı bir kürtaj ücreti söylenir , bunun yanında seçeceğiniz anestezi çeşidide çocuk aldırma masrafınızı etkiler. Tabii İstanbul'un hangi semtinden jinekolog bulduğunuza görede cebinizden çıkıcak para değişebilir. İsterseniz biraz gebelik haftası olayını açalım zira bu noktada birçok bayan yanlış hesaplama sonucu çok değerli olan karar verme süresini aşıyor . Biliyorsunuz kürtaj yasasına göre 10 haftadan daha büyük gebeliklerin kürtajı yasaklandı, o yüzden hamilelik haftasını hesaplarken cinsel ilişki gününden itibaren saymaya başlamayın sakın , eksik çıkartırsınız , gebelik son adet tarihinizden itibaren hespalanır i zaten jinekolojik ultrasonografi ile gebelik yaşınız günü gününe ortaya çıkacaktır. Kürtaj fiyatlarıda gebelik sürenize paralel olarak haraket eder , mesela 4 haftalık hamile iseniz Avrupa Yakasında yaklaşık ... TL ye çocuk aldırabilirsiniz , ama hamilelik biraz daha ileri gitti ise örneğin 7 haftalık oldu ise bu sefer İstanbul'da yaklaşık .... TL civarı kürtaj fiyatları ile karşılaşacaksınız demektir. Etileri , Nişantaşı , Şişli gibi lüks semtlerde bu ücretleri bence 2 ile çarpabilirsiniz. Sanırım yüksek muayenehane kiralarını çocuk alırma maliyetlerine ilave ediyorlar :) .

Kürtajda uyuşturma metoduna göre fiyatlandırma :
İsterseniz önce benim tavsiyemden başlayalım , son yıllarda sadece vakum kürtajla gebelik sonlandırılıyor , rahim içi kazıma yapılmıyor , dolayısı ile işlem esnasında acı çekmiyorsunuz , işlem diş çektirmekten bile daha kolay bir şekilde bitiyor , vakumlu kürtajda uygulanan lokal anestezi yani bölgesel uyuşturma işlemi yeterli oluyor , genel anestezi ile kürtaj olmanıza gerek yok , ayrıca ek masrafta ödemiyorsunuz. Ama ben illaki genel anestezi ile kürtaj olacağım derseniz tamam onuda yaparız sorun değil ama bilginiz olsun , İstanbul'un neresine giderseniz gidin genel anestezi için yaklaşık ... TL kadar fark isteyeceklerini unutmayın.

Kürtaj Nasıl Yapılır ?

Jinekolojide hastalarımızın en çok merak ettikleri konulardan biri kürtaj nasıl yapılır ? sorusunun cevabı oluyor , mesela kimse sezeryanı nasıl yapıyorsunuz diye sormuyor , ama kürtajın nasıl yapıldığı günde en az 10 kişi tarafınca soruluyor , devlet sırrı değil elbet bizde kısaca özetliyoruz , isterseniz burayada yazalım , unuttuğunuz bir kısım olunca açar bakarsınız , yada telefonla bize sorarsınız , kıdemli asistanım Esra Hanım size bilgi verecektir. Tıbbi tahliyede denilen vakum kürtajda jinekolojik muayene ve obstetrik ultrasonografi ile gebelik haftasını hassas bir şekilde tespit ederiz , hatta hastamızada ultrason çıktısı veririz , daha sonra hastamızı kürtaj müdahale odasına alırız , vajina dip kısmında bulunan rahim ağızını lokal anestezik ilaçla uyuştururuz. Hegar bujisini rahim kanalına yani collum uteriye yerleştiririz , böylece collum karmen kanülüne hazırlanmış olur , daha sonra hegar bujisini çıkartarak karmen kanülünü kanala yerleştiririz ve dışta kalan uca vakum aparatını takarız , negatif basınç oluşturduğumuzda ise gebelik kesesi komple dışarı vakumlanmış olur. İşlemden hemen sonra ultrasonla rahmi inceleriz ve rahim içinde parça kalmadığından emin oluruz.

Kürtaj Sonrası

Çocuk aldırdıktan sonra bazı hususlar kısa bir süre dikkat etmelisiniz , bunları zannedersem tahmin edebilirsiniz ama yinede aklı karışanlara yardımcı olsun diye yazıyorum , kürtaj sonrası kanama sadece 2 gün birkaç damla şeklinde olacaktır , pek problem değil , kürtaj sonrası ağrı çok hafif olur 1 gün içinde geçer , yanınızda bulundurduğunuz klasik ağrı kesiciniz işe yarayacaktır. Kürtaj sonrası cinsel ilişki içinde sakın acele etmeyin , 1 hafta kadar bekleyin , yoksa enfeksiyona yol açabilirsiniz aman dikkat. Kürtaj sonrası adet içinde 1 ay kadar bekleyin .

Kürtajdan sonra hamile kalınırmı diye çok endişe eden var , ama merak etmeyin , kürtajdan sonra ne zaman isterseniz tekrar gebe kalabilirsiniz.

Kızlık Zarı Dikimi

Hızlı sosyal yaşam be kısa süreli ilişkiler insanda ruhsal bir yorgunluğa sebep olabilir , bazen psikolojik ve bedensel bir arımışlık hissi arzu edersiniz , bu noktada kızlık zarı dikimi hem ruhsal bir pozitifleşme , hemde yeni ilişkilere başlayacaksanız yüksek özgüven seviyesi yakalamak açısından faydalı olabilir.

Flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi :
Bu size tavsiye edeceğim en iyi bekaret zarı dikim yöntemidir , gerçekten harika sonuçlar alıyoruz , orijinalinden ayırd edilmesi mümkün olmuyor, ayrıca bu yöntem garantilidir , cinsel ilişkiye girmezseniz ömür boyu sağlam kalır , ama penis vajinaya 2 cm den fazla girerse kanayarak yırtılır , hafif bir acı hissedersiniz , erkek partnerinizde zarı deldiğini ve kanamayı hisseder. Flep yöntemini iyileşme süresi yaklaşık 20 gündür. Teknik olarak vajina duvarından kaldırılan ince bir flep tabakası kızlık zarı yatağına çepeçevre dikilir.

Geçici Kızlık Zarı Dikimi :
Bu metod toplamın %10 unu teşkil eder , pek tavsiye etmiyoruz , daha çok flep yönteminin iyileşmesini bekleyecek vakti olmayan bayanlara uygun olabilir , birkaç gün içinde planlı bir cinsel ilişki durumu olanlar içindir. Teknik olarak eski kızlık zarı parçaları birbirine dikilerek bütünlük sağlanır. Geçicidir ve yaklaşık 15 gün dayanır.

Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı :
İstanbul Avrupa Yakasında yaklaşık .... TL civarı kızlık zarı diktirme fiyatları ile karşılaşırsınız.





Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj

Kızlık zarı bozulmadan kürtaj

Kürtaj fiyatı forum