Kürtaj fiyatları

Kürtaj fiyatları İstanbul'da en güncel olarak ne kadardır , çocuk aldırma ücretleri gebelik haftasına göre nasıl değişir , İstanbul'da kürtaj yapan doktorlar en geç kaç haftaya kadar bebek alırlar , kürtaj yasasına göre evli bayanların eşlerinden izin almaları gerekir mi , kızlık zarı bozulmadan gebe kalınabilir mi , kürtaj sonrası hamile kalmada sorun yaşarmıyım , vakum  kürtaj kaç dakika sürer, gebelik haftası ne şekilde hesaplanır , kızlık zarı dikimi nasıl yapılır , flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı nedir , geçici kızlık zarı dikimi hangi durumlarda uygundur , kızlık zarı dikimi anlaşılır mı ? gibi önemli konuları bu yazımızda anlatıyoruz. Önce temel bilgiler vererek işe başlayalım ve alt paragraflarda detaylara girelim. Kürtaj nedir , ne değildir ? latincede kazıma anlamına gelsede artık günümüzde vakum ile kürtaj teknolojisinden dolayı kazıma işlemi yapılmadan gerçekleşir ve 10 dakika gibi kısa sürede kalkıp gidersiniz. Ultrasonun jinekolojide kullanıma başlanması ile geliştirilen vakum  küretaj ile sadece gebelik kesesine negatif basınç ile müdahale ediliyor ve etraf dokulara zarar verilmiyor. Neyse bu detaylara aşağıda giriyorum zaten, okumaya devam edelim.

Kürtaj fiyatları

Çocuk aldırma maliyetleri plan dışı gerçekleşen gebeliklerde daima ön planda akla gelen unsurlardandır , ama şanslısınız ülkemizde kürtaj fiyatları diğer batı memleketlerine göre oldukça ucuzdur. Biz en iyisi buraya fokuslanalım , İstanbul'da kürtaj ücretleri en düşük olarak ..tl civarından başlar ama kürtaj yapılan yerlerde genellikle gebelik haftasına bakılarak kürtaj fiyatı belirlenir , bunun içinde kaç haftalık iseniz o hafta sayısı bir parasal değerle çarpılır ve sizi çocuk aldırma ücreti çıkartılır. Son adet tarihinden itibaren gebelik haftası hesaplanır ve adet gecikmesi olduğunda gebelik testi pozitif çıkarsa bu sizin 4 haftalık gebe olduğunuzu gösterir , ve en düşük kürtaj maliyetleri 4 haftalıkta istenir , ama durum ilerlerse 5 haftalık gebelik , 6 haftalık hamilelik derken bebek aldırma fiyatınızda yükselecektir, aklınızda bulunsun. Burda sık yapılan hata gebelik haftasını yanlış hesaplamaktır , dolayısı ile kürtaj yasasına göre 10 haftalık limiti aşmanız zor olmaz ve daha ileri gebeliklerde kürtaj yaptırma şansınız kalmaz.

Kürtaj nasıl yapılır ?

Eski sistem kazıma şeklindeki kürtaj artık rafa kaldırıldı ve uzun zamandır yapılmıyor , ama artık bu işemi tereyağından kıl çeker gibi kolaylaştıran mükemmel bir gebelik sonlandırma metodumuz var artık , vakum kürtaj'dan başkası değil bahsettiğim metod. Tamam şimdide kürtaj nasıl yapılır onu anlatmaya başlıyorum , tabiki vakumlu kürtajı anlatacağım. Hastanın bize ulaşması , ön görüşme ve kürtajın nasıl yapıldığının anlatımı , jinekolojik muayene , ultrason ile gebelik haftasının tayin edilmesi , rahim girişinin lokal anestezik ilaçla uyuşturulması ve böylece kürtaj esnasında acı ve ağrı hissedilmemesinin sağlanması , hegar bujisi ile collum uteri dilatasyonu , karmen kanülünün kanala yerleştirilmesi , vakum cihazının kanülün dış ucuna takılması , negatif basınç verilerek gebelik mahsulünün sıvı halde dışarı alınması olarak özetleyebiliriz. Kürtaj işlemi 10 dakikadan daha az sürer ve hasta acı hissetmez , işlemden hemen sonra hastaya yeniden ultrason yapılır ve rahim içinde parça kalmadığına emin olunur. Kürtajın nasıl yapıldığına dair daha fazla ayrıntı için :
www.kurtajfiyatim.com/2014/08/kurtaj-nasl-yaplr-jinekolog-op-dr.html yazımızıda okuyunuz.

Kürtaj sonrası

Çocuk aldırdıktan sonra nelere dikkat etmek lazım , nelerden sakınmak lazım gibi sorular her zaman revaştadır , bahsetmeden geçmek olmaz. Kürtaj sonrası hamilelik durumu ne olur , yeniden çocuk sahibi olmamada bir sorun yaşarmıyım , gebe kalmak zorlaşır mı gibi endişeleriniz varsa hiç merak etmeyin , vakum ile kürtaj sizin doğurganlığınızı etkilemez , ne zaman isterseniz yeniden gebe kalabilirsiniz. Kürtajdan sonra cinsel ilişki , denize girmek , havuza girmek , dolu küvete oturmak gibi faaliyetlerleri 10 gün kadar erteleyin , ama banyonuzu ayakta duş şeklinde yapmanızda bir sakınca olmaz. Kürtaj sonrası ilk adetinizi yaklaşık 40 gün sonra göreceksiniz , acele etmeyin gelecektir, ama bu arada cinsel ilişkiye girdiyseniz yeniden gebe kalabilirsiniz aman dikkat. Kürtajdan sonra ağrı ve kanama şikayeti pek olmaz. Kürtaj sonrası dönemi daha detaylı incelemek için : www.kurtajfiyatim.com/2014/03/kurtaj-sonras-gebelik.html makalemizide okuyunuz.

Kürtaj yasası

Türkiye'de planlanmayan gebelikleri isteğe bağlı olarak sonlandırmada bazı yasal kısıtlamalar vardır , bu konudaki kanun maddelerine toplu olarak kürtaj yasası deriz , buna göre sona det tarihinden itibaren hesaplanrsanız en geç 10 hafta dahil çocuk aldırabilirsiniz , daha fazlası için ciddi cezalar söz konusudur , hem yapana hep yaptırana aynı ceza verilir. Bunun dışında resmi nikah ile evli bayanlar içinde eş izni şart koşulmuştur , ama resmi nikah dışı imam nikahı ile yaşayanlar , nışanlısından , sözlüsünden , erkek arkadaşından gebe kalanların reşit olmaları koşulu ile kürtaj olabilmek için kimseden izin almaya ihtiyaçları yoktur. 18 yaşını doldurmayanlarında anne veya babalarından izin almaları gerekir. Kürtaj yasası hakkında geniş bilgi için :
www.kurtajfiyatim.com/2014/08/kurtaj-yasak-m.html yazımızada bakınız.

Kızlık zarı dikimi

Kadın hastalıkları tıp branşında en fazla konuşulan ve hasta yoğunluğu olan bir konu kürtaj ise diğeride kızlık zarı dikimidir , 2019 yılında ve geçen 10 yılda sadece bizim memlekette değil birçok ülkede himenoplasti ameliyatları yaygın olarak taleb edilmektedir ve yapılagelmektedir. Bekaret tamiri ameliyatları arasında en çok yapılan ise flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimidir , onu sırası ile vajina daraltmalı flep yöntemi , çift kat flep yöntemi , labioplastili kalıcı kızlık zarı dikimi ve en azda geçici kızlık zarı dikimi izlemektedir. Kızlık zarı dikimi fiyatalarınıda değerlendirirsek en ucuz hymenoplasty operasyonu geçici kızlık zarı dikimidir , ama eski bir yöntem olduğu için  artık modası geçmiş ve yerini yavaş yavaş flep yöntemi kalıcı kızlık zarı dikimine terketmiştir ve fiyatıda daraltmalı ameliyatlara göre az daha uygundur. Kızlık zarı dikimi hakkında en güncel bilgiler için :
flepkizlikzaridikimi.com sayfamızda bakınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kürtaj

Kızlık zarı bozulmadan kürtaj

Kürtaj fiyatı forum