Kürtaj fiyatları

Kürtaj fiyatları İstanbul Avrupa yakasında , Anadolu yakasında ve Ankara , izmir , Antalya , Adana gibi büyük şehirlerde 2019 yılı Mart sonuna doğru ...tl civarından başlar ve gebelik haftanızın net olarak tespit ile kaç haftalık hamile iseniz ona göre artar, kürtaj yasasına göre en geç 10 hafta dahil çocuk aldırabilirsiniz, 11 haftalık , 12 haftalık ve daha ileri hamilelik durumları için ise kürtaj yasağı getirilmiştir , hep yapan , hemde yaptıran için ciddi cezalar söz konusu olduğu için hiç 10 haftayı aşan durumlarda hiç bir yerde kürtaj yaptırma şansınız yoktur , dolayısı ile kürtaj kararını geç kalmadan verin derim. Kendi kararınızla kimseye danışmadan kürtaj olabilmeniz için gerekli şartlar ise öncelikle reşit olmanız yani 18 yaşını doldurmuş olmanız ve hamilelik düzeyinizin 10 haftayı geçmemiş olmasıdır , ayrıca resmi nikahlı iseniz eşinizin rızasıda istenir , ama bekar iseniz veya imam nikahlı yaşıyorsanız , yada sevgilinizden , nışanlınızdan , sözlünüzden gebe kaldıysanız kimseden izin almadan kürtaj olabilirsiniz , sizi gebe bırakan kişinin söz hakkı yoktur. Henüz reşit değilseniz , yani 18 yaş altı iseniz anne veya babanızın izni gerekir , yada imzalı bir kağıt getirmelisiniz. Bu yazımızda İstanbul'da 2019 kürtaj fiyatları , kürtaj nasıl yapılır , kürtaj sonrası dikkat edilmesi gereken hususlar, vakum kürtaj , kızlık zarı dikimi fiyatı , vajina daraltma fiyatları gibi popüler konulara bakıyoruz.


Kürtaj fiyatları İstanbul

2019 yılı ortalarına doğru İstanbul'da kürtaj ücretleri en küçük gebelik için ...tl şeklinde uygulanır ve eskiden kalma bir geleneğin devamı olarakta hamilelik haftası kürtaj fiyatları için ana belirleyici kriter olmuştur , ayrıca jinekologdan jinekoloğada çocuk aldırma maliyetleri farkedebilir. Kürtaj öncesi yapılan ultrason ve muayene için genellikle ayrı bir ücret istemez.

Kürtaj yasası

2019 kürtaj yasasına göre gebelik sonlandırma konusunda 10 haftalık bir üst sınır yürürlüğe konmuştur , yani 11 haftalık ve daha büyük hamilelikler için kürtaj yasağı vardır. Büyük gebelikler için ağır cezalar söz konusu olduğu için 10 haftayı geçirmeyin derim , yoksa kimseye aldıramazsınız.
Kürtajda alt yaş sınırıda yine 18 yaşı doldurmuş olmak şeklinde bırakılmıştır , reşit olmayan bayanlar anne veya babalarıyla kürtaja gelmeleri veya imzalı kağıt getirmeleri gerekir.
Kürtaj yasasına göre resmi nikahlı evli bayanlar için eş rızası istenir , bekar olanlar ve imam nikahlılar için böyle bir zorunluluk yoktur.

Kürtaj sonrası

Kürtaj sonrası nelere dikkat etmek gerektiği ve bazı hususlar hep merak edilir. Çocuk aldırdıktan hemen sonra ilk 10 gün dikkatli olmakta fayda var , bu süre içinde cinsel ilişki , denize ve havuza girmek sakıncalıdır. Kürtaj sonrası yeniden adet görmeye 40 gün kadar sonra başlarsınız merak etmeyin. Kürtajdan sonra yeniden hamile kalma konusunda herhangi bir sorun olmayacaktır , hatta kürtajdan hemen sonra daha 1 ay geçmeden yeniden gebe kalan birçok hastamız vardır. Vakum kürtaj uygulamasından sonra ağrı ve kanama şikayeti pek rastlanmaz.

Kürtaj nasıl yapılır ?

En modern ve en risksiz gebelik sonlandırma metodu olan vakum kürtaj uyguşamasından bahsedelim ; hastanın kabulu ve obstetric ultrasonografi ile gebelik haftasının ( gestasyonel yaş ) tespiti yapılır , rahim girişi lokal anestezik ilaçla uyuşturulur , hegar bujisi ile collum dilatasyonu ve karmen kanülünün colluma yerleştirilmesi gerçekleştirilir , daha sonra negatif basınç verilerek gebelik kesesi dışarı alınır. Vakum kürtaj yaklaşık 10 dakika sürer ve lokal uyuşturma yapıldığı için ağrı çekmezsiniz , son olarakta hastaya bir ultrason daha uygulanır ve rahim içinde parça kalması ( plasenta retansiyonu ) gibi istenmeyen bir komplikasyonun önüne geçilir.

Kızlık zarı dikimi fiyatı

İstanbul'da 2019 yılı kızlık zarı dikimi fiyatı yaklaşık ....tl civarından başlar. Jinekolojinin kürtajdan sonra en dikkat çeken popüler konusu olan himenoplasti ücretleri yapılan operasyonun içeriğine göre değişir , en ucuz bekaret tamir metodundan pahalıya doğru sıralarsak ; geçici kızlık zarı dikimi , kalıcı kızlık zarı dikimi flep yöntemi , çift kat flep yöntemi , vajina daraltma + kalıcı flep , vajina daraltma + kalıcı flep + labioplasti olarak dizilirler. Bekaret diktirmeye geldiğinizde öncelikle yapılan kızlık zarı muayenesi yani kızlık testi için ayrıca ücret istenmez.

Vajina daraltma fiyatları

Eski yıllarda vajina daraltma ameliyatlarını genelde normal vajinal doğum yapmış bayanlarda genişlemeyi gidermek için yapardık , ama facebook çıktıktan sonra yaşanan kızlık zarı diktirme talebi ile artık daha sık olarak hymenoplasty ameliyatı ile birlikte yapılmaktadır . 2015 yılı için vajina daraltma fiyatları ortalama ....tl civarıdır.

    Bu blogdaki popüler yayınlar

    Kürtaj

    Kızlık zarı bozulmadan kürtaj

    Kürtaj fiyatı forum